27.5.05

Down the drain (ή "δεν είναι σκατούλα, είναι το κοράνι")

Όμορφη και αστεία η παρακάτω ιστορία:
Το περιοδικό "Newsweek" δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο Αμερικάνοι δεσμοφύλακες στο Γουαντάναμο έριξαν στις τουαλέτες αντίτυπο του Κορανίου. Ο μουσουλμανικός κόσμος παρεξηγήθηκε και μάλιστα σε φασαρίες στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι. Το περιοδικό απέσυρε την ιστορία του και ζήτησε συγνώμη. Ο Λευκός Οίκος τράβηξε το αυτί του περιοδικού έλα όμως που αργότερα αποκαλύπτεται ότι τα ίδια έλεγε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αλλά και το FBI σε πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του.

Αστείο 1 (με τον μηχανικό): Το Γουαντάναμο που η Διεθνής Αμνηστία αποκαλεί σκάνδαλο (παραβίασης) ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει άριστο αποχετευτικό σύστημα.

Αστείο 2 (με τον μουσουλμάνο): Κράτα μας παράνομα, βασάνισε μας αλλά μη μας πειράξεις το βιβλίο.

Αστείο 3 (με τον αμερικάνο δημοσιογράφο): Κράτα τους παράνομα, βασάνισε τους αλλά μη τους πειράξεις το βιβλίο.

Μια πρώτη αντίδραση σε πράγματα που δεν καλοκαταλαβαίνω είναι να γελάσω μαζί τους. Πάω για ύπνο τώρα, αύριο πάλι.

1.5.05

Avian Influenza A(H5N1) - Περαστικά μας!

Λες να έχουμε κακά ξεμπερδέματα με αυτή την ιστορία?
Εξηγούμαι:
Η Independent πάλι σήμερα λέει: Bird flu mutates and now more infectious. [Η γρίπη των πουλερικών μεταλλάσσεται και είναι τώρα πιο μεταδοτική] Κρατάω τα παρακάτω από το άρθρο:
1) Για να ξεσπάσει μια πανδημία πρέπει να συμβούν τα εξής τρία: να εμφανιστεί ιός στον οποίο οι άνθρωποι έχουν μικρή ή καθόλου ανοσία, να μπορεί να μολύνει ανθρώπους και να μεταλλάσσεται ώστε να διαδίδεται αποτελεσματικά μεταξύ τους. Ο συγκεκριμένος, με τον κωδικό H5N1, κατάφερε τα δύο πρώτα και οι ειδικοί φοβούνται ότι πάει και για το τρίτο.
2) Όλες οι καλές ιστορίες έχουν την ειρωνεία τους. Στην συγκεκριμένη ιστορία, ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν τον ιό πολύ επικίνδυνο, είναι ότι μετατρέπεται σε λιγότερο ανελέητο φονιά. Επιτρέπει έτσι στα θύματα του να επιζήσουν ώστε να μολύνουν κι άλλους ανθρώπους.
3) Πριν από 6 βδομάδες η Independent on Sunday αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προειδοποίησε τα νεκροτομεία και τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης να ετοιμάζονται για μέχρι 750,000 θανάτους από την αρρώστια στην Βρετανία.

Θυμάμαι από το Γενάρη την είδηση στη Guardian " Flu feared more than terror attack " για τους υπουργούς που φοβούνται μία πανδημία γρίπης περισσότερο από μία τρομοκρατική επίθεση!

Ένα μικρό ψάξιμο στο δίκτυο βγάζει πολλά και τρομακτικά αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το θέμα προσφέρεται για πιασάρικους τίτλους.

Πάντως δε θα είναι η πρώτη φορά. Την τελευταία φορά επιζήσαμε. Για το μέλλον, η Guardian πάλι μας δίνει καλές πιθανότητες επιβίωσης, τουλάχιστον από αυτό τον κίνδυνο.