29.9.05

Google in Space

Όλα άρχισαν νομίζω χθες με αυτή την ιστορία στο Wired, για το πώς μεγάλωσε η εταιρία, δεν τους χωράει ο τόπος, οπότε θα πάνε να χτίσουν δίπλα στη NASA: "There is some land at Ames Research Center that could offer logical expansion space for Google,'' company spokeswoman Lynn Fox said Tuesday. She declined to comment directly on the building plans."

Σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος) έσκασε το παραμύθι, πρώτα στο BBC: Google and Nasa in space venture. Για αρκετές ώρες αυτή ήταν η μόνη αναφορά που μπορούσα να βρω.

Το απόγευμα που γύρισα σπίτι να νέα είχαν κυκλοφορήσει. Βγήκε η επίσημη ανακοίνωση και άρχισαν να το αναδημοσιεύουν τα υπόλοιπα μέσα.

Τελικά αληθεύει ότι θα γειτονέψουν αλλά θα δεν θα μείνουν μόνο γείτονες: Υπέγραψαν "memorandum of understanding (MOU)" με σχέδια να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς όπως "large-scale data management, massively distributed computing, bio-info-nano convergence," και ως κερασάκι, στόχο βάζουν και την "ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στη βιομηχανίας του διαστήματος".

Οι Times επισημαίνουν ότι οι ιδρυτές της Google έχουν δείξει ενδιαφέρον για διαστημικά προγράμματα όπως η κατασκευή ενός "space elevator" και ακόμα ότι νωρίτερα αυτό το μήνα πούλησε μετοχές αξίας $4.2 billion. Τώρα διαθέτει σε ρευστό περίπου $7 billion"

Τί σημαίνουν όλα αυτά? Θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: